Din vei til gårdsfelleskap

21944592690_526d1203c8_b.jpg

ARRENGEMENTET

Et gårdsfellesskap kan defineres som et samarbeid mellom mennesker, rundt gårdens ressurser. I dag er det mange som ser etter en større mening med andre medmennesker.

Har gårdsfellesskap noen av de samme fasene som et kjærlighetsforhold? Først møtes man og snakker om sine drømmer. Så, må man vite noe om hvordan en forplikter seg til hverandre. På veien kan det være godt å høre fra de godt etablerte, og å lære teknikker for å få forholdet til å vare! Vi vil ta deg gjennom alle fasene som et gårdsfelleskap kan gjennomgå med hovedvekt på konflikthåndtering, da mangel på kommunikasjon ofte er grunnen for at kollektivet går i oppløsning.

Øvre Brekkebakkadn er en ødegård i Vang i Valdres som ønsker velkommen til kurs for fremtidens gårdsfelleskap; både de halvt drømte og de allerede blomstrende. Gjennom foredrag om ulike former for organisering, workshops om kommunikasjon og konflikthåndtering utvikles både visjoner og verktøy for å gjøre drøm til virkelighet.

PROGRAM

Fredag fra 17:00

Hilde Lengali har jobbet med kommunikasjon og konflikthåndtering i Miljøpartiet og Steinerskolen i et tiår. På Øvre Brekkebakkadn leder hun workshoper alle dagene av kurset. Henriette Stoltenberg vil være kurslós.

Lørdag

Gårdsfellesskap kan ta mange former, med mer eller mindre tett samarbeid om praksis og intensjoner. Jan Martin Bang er leder i Norsk Økosamfunns Forening, og presenterer eksempler.

Kristin Buflod var en av pionerene for den nå veletablerte økolandsbyen i Hurdal. Hun forteller om veier og omveier gått fra visjon til realitet.

Nybakt gårdeier, økologisk agronom og tømrer Tor-Evert Johansen er den som inviterer til Øvre Brekkebakkadn. Han vil si noen ord om gårdens muligheter, mens Huga på gard presenterer muligheter for liv og næring i Vang og Vestre Slidre.

Søndag til 15:00

Siste del av workshops med Hilde Lengali

GENERELL INFORMASJON

Det er enkle forhold på gården, med utedo og provisorisk dusj. Overnatting i eget telt.

Pris for mat og drikke er 350,- totalt.

Arrangementet er rusfritt, og deltakerne oppfordres til å legge mobilen i mobilhotellet.

Spørsmål kan sendes til torevert@gmail.com

PÅMELDING

Følg link for påmelding i Google-skjema

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: