Kurs

Parallelt med dugnadsfestivalen vil det holdes et profesjonelt kurs for de som ønsker å tilegne seg kunnskap som de kan benytte seg av i en bedrift eller privat.

Den 9.-14. juli vil det holdes et kurs i å gjenopprette en låve på Øvre Brekkebakkadn. Alf Reidar Melvær Vadøy.


Alf Reidar Melvær Vadøy har vært næming  i tre år, i 2010-2012. Han har også svenneprøve fra tømrerfaget.

I ettertid har han arbeidet med flere småprosjekter opp og ned Gudbrandsdalen på lafta hus hvor syllstokker har blitt skiftet med huset stående.

Høsten 2013 var skiftet han flere sviller på sjøsida på ei stor sjøbu, Smørhamn Handelstad.

Han har vært Byggeplassleder på Tretten Kirke i 2015, med oppstramming, bygging av nytt fundament og oppsetting av tårn.

Under næmingtiden var reisverk i Oppland hans hovedfelt.


Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Bilder fra Alf Reidar sitt prosjekt sjøbu, Smørhamn Handelstad

Kort om kursforholdet

Øvre Brekkebakkadn er på vei opp fra asken, og derfor er forholdene nærmere 1918, enn 2018. Maten blir laget på gass og vedfyrt komfyr/takke og bespisning foregår ute under tak. Toalettet er av den enkle sort og dusj består av en bøtte med varmt vann. Det er mulig å ta med telt å sove gratis under kurset. Vi håper å finne nok flate felt for dette. Vi har tilgang til et aggregat på 3 kw. Derfor vil mye av arbeidet bli gjort med håndverktøy. Ta derfor gjerne med hoggjern, klubbe, håndsag, øks, tømmervinkel, krittsnor, batteridrill med fulle batteri o.a nyttig verktøy.

Utgiftene vil gå til kursholder, mat og matlaging.

Som nevnt vil det kunne være andre tilstede under dugnadsfestivalen. Under arbeidspassene vil de gjøre andre oppgaver og vil ikke være en del av kurset. Men det hvis vi ser at det blir knapt med tid, kan det være at noen av deltakerne vil bli invitert til å sluttføre prosjektet. Det vil være felles bespisning og på lørdag kveld vil det være en felles fest i låven vi skal sette opp. Merk at arrangementet er rusfritt.

Den siste kursdagen kan NRK komme å filme deler av dagen.

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: